Electric Herman

shetlanninponi, ruuna
Synt. 1996
104 cm

Jigge – Royal Emerald – Kompis Fritiof

Hessu ❤

Tarina

Hessu on meidän eka poni. Se ostettiin 4-vuotiaana vuonna 2000 ja on ollut meillä yli 22 vuotta. Eli aina. Ja opettanut kaikkein eniten.

Kun hankimme ensimmäistä raviponia vuonna 2000, lähtöjä oli vähän ja nekin ainoastaan shettiksille. Siksi rotu. Mitään raviponeja ei ollut erikseen vaan piti yrittää löytää sellainen poni, jota mahdollisesti kiinnostaisi juosta. Kävimme katsomassa ueampaa ponia, mutta ne olivat jotenkin liian “kesyjä”. Keltaisessa Pörssissä osui silmiin ilmoitus: “Energinen poni, ei lapsille.” Koppi perään ja katsomaan sitä Kiuruvedelle. Kun Hessu laukkasi isomman hevoslauman kärjessä portille, valinta oli tehty. Kyllä se koeajettiinkin. Ei se oikein kunnolla toiminut, mutta se nyt oli pikkuseikka.
Siitä alkoi tähän päivään asti kestänyt taival hevostaitojen opettelussa. Hessu oli todellinen johtajaluonne ja me olimme sen edessä neuvottomia: pieni poni, joka on ihan mahdoton. Apua! Onneksi ystäväni pystyi auttamaan meitä alkuun ja selvittämään, mistä ongelmat johtuivat (kunnioituksen puutteesta) ja tämän myötä menimme John Mooren kurssille. Tuolla saimme lisää eväitä, jotka ovat kantaneet. Ja ennenkaikkea saimme halun oppia paljon lisää. Ja edelleen opetellaan.
John sanoi Hessun ollessa hänen demohevosenaan, että tämä pieni poni luuli tosiaan olevansa kuningas. Mutta se myös ymmärsi heti, milloin hänen johtajakautensa päättyi.
Hessu osoittautuikin omaavansa kilpailuluonnetta ja se vei sitä paljon kovempaa, kuin mihin jalat olisivat pystyneet. Hieno kilpaponi, joka uransa jälkeen on toiminut opetusmestarina erittäin monelle lapselle sekä nuorelle ponille. Nytkin se toimii kolmen nuoreen oriin laumassa viisaana johtajana. Ja upeinta on se, että Hessu on Lauran opetusmestari ja nyt se on sitä Lauran lapsille.
Hessu on tunnettu Forssan seudulla Hessu-haliponina. Se on kiertänyt niin torit, päiväkodit kuin koulut. Kavunnut kaupungintalon portaita ja ylittänyt Ankkalammin sillan. Hessun voi ottaa mukaan ihan minne vaan – poni, joka on enemmän kuin painonsa arvosta kultaa ♥