Meistä

Me, Erja & Laura Mattila, olemme harrastaneet raviponeja ja poniraviurheilua yli 20 vuotta. Vuonna 2000 meille hankittiin ensimmäinen kilpaponi ja se on meillä edelleen – Hessu ♥. Tällä hetkellä harrastaminen painottuu kasvatukseen sekä pikkuhiljaa taas kilpailutoimintaan. Tällä hetkellä meillä on useampi poni kilpailuliisingissä ja lisää on tarkoitus antaa kilpailtavaksi mentoroinnin kanssa.

Suomen Poniraviyhdistys ry
Saimme 2020 tunnustuksen Suomen Russponiyhdistykseltä työpanoksesta rodun eteen sekä 2020 Young Power -gaalassa Vuoden 2019 B-ponikasvattaja -palkinnon sekä 4.3.2023 vuoden 2022 Vuoden B-ponikasvattaja-palkinnon.

Erja
Olen koulutukseltani agrologi ja harrastanut hevosia yli 45 vuotta. Työuraa ravitalleiltakin löytyy.
Erityisiä hevospuolen koulutuksia löytyy mm. hevosurheilumanageri (EAT) ja Hevosten kasvatus ja valmennus (HAMK, avoin AMK). Lisäksi olen käynyt Ruotsissa Svenska Russavelsföreningin järjestämän rakennearvostelukurssin ja tulin jopa valituksi tuomarikoulutukseen. Sinne en jatkanut, koska tarkoitus oli vaan oppia itseä varten. Hevosen oppimiseen ja kouluttamiseen liittyviä luentoja ja kursseja on tullut käytyä useampia. Lisäksi jatkuvaa itsensä kouluttamista webinaarien yms. avulla.

Laura
Tuo kokemuksensa toimintaan ponien käytännön valmentamisen ja kilpailemisen kautta. Laura oli äärettömän taitava valmentaja sekä ohjastaja, joka sai ponit tekemään parhaansa. Ensimmäinen sadan voiton ohjastaja Suomessa. Laura ajoi kilpaa jonkin verran myös Ruotsissa, mm. lainaohjastajana avoimen tason B-ponilähdöissä. Paljon saatiin oppia ja käytännön kokemusta Seppälöiden perheeltä Ruotsista. Lauraa leimasi myös se, ettei hän kuvitellut ikinä tietävänsä kaikkea vaan halusi oppia uutta. Toivottavasti saadaan näitä oppeja hyödynnettyä jatkossa omien kilpaponien kanssa.